Blog

Anders doen

We doen het samen dus jij mag het zeggen

Albert Schaafsma

Klagen is makkelijk en snel even gedaan. Vooral via Facebook. Je spuugt, al dan niet publiekelijk, je grieven als iets of iemand je niet zint en verdwijnt meteen weer, onzichtbaar, onbereikbaar, op veilige afstand.

Kynokeur staat het omgekeerde voor. Vertel nu eens wat jij goed vindt aan een trainer of trainingsmethode, aan voeding, aan opvoeding, van dier en van mens, van organisatie, van selectie van vader- en moederdier, van opfok... Vertel eens hoe jij het ziet. Onverbloemd, maar met respect voor elkaar's standpunt. Niemand heeft de wijsheid in pacht, dus laten we delen, trainers en leerlingen die elkaar op ideeën brengen vanuit een positieve en constructieve grondgedachte. Ons inziens kunnen we op deze manier elkaar helpen de hondenwereld te vernieuwen, transparanter maken.

In kynologie zit het begrip logica ingebakken. Volgens diezelfde logica vinden wij het vanzelfsprekend dat verbetering vooral van onderaf en binnenuit hoort plaats te vinden. Luisteren naar elkaar. Overleggen op basis van (controleerbare) feiten. Een podium bieden aan iedereen die hart voor zijn/haar hond heeft en zijn/haar mening wil uitdragen. Kynokeur is een beloningsysteem. Voor elke betrokkene maar vooral voor jezelf als cursist, wedstrijddeelnemer, belangstellende voor een pup...

  • Doe mee
  • Denk mee
  • Vertel Kynokeur
  • Wat je kwijt wilt

Lees verder

Stichting Jachthondensport
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386
Copyright © 2019 Stichting Jachthondensport.
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
Deze informatie wordt beschikbaar gemaakt door leden van de verenigingen, kvk register, cursisten, trainers wedstrijddeelnemers of anders.
Wij gebruiken volgens richtlijnen van AVG de minimale gegevens om onze leden te informeren over de verschillende aspecten van de Kynologie
Dit zijn de naam, telefoonnummer en website van de bestuurders, trainers en alle andere personen die bij een financiële transactie betrokken zijn, zoals training, opleiding, wedstrijd.
Lees onze privacy verklaring.